Emotioneel Evenwicht

Emotioneel Evenwicht (EE) is een zeer effectieve methode om lichamelijke en emotionele klachten te helen. Met EE kunnen op zeer snelle en plezierige wijze vervelende emoties aan worden gepakt. Het is een methode die door de arts Roy Martina is ontwikkeld en zowel preventief als genezend werkt.

Met behulp van een simpele spiertestmethode en het activeren van bepaalde acupressuurpunten, wordt bereikt dat de energie in de meridianen (energiebanen) weer gaat stromen. Emotionele onevenwichtigheid ontstaat door stagnatie in de energiebanen, wat weer leidt tot ziekten en emotionele klachten. Deze methoden worden aangevuld met een affirmatie en eventueel ondersteund door een energetisch middel.

Meridianen zijn niet-anatomische geleidingstrajecten, welke niet zichtbaar zijn voor het oog. Via de meridianen vloeit levensenergie van organen naar vingers, tenen, hoofd en borst en visa versa.

Op strategische locaties langs de meridianen liggen specifieke punten die effect hebben op het energiesysteem, indien men ze stimuleert. Dat kan bijvoorbeeld door middel van druk, tikken, massage, magneettherapie, visualisaties en affirmaties. Chinese artsen hebben ontdekt dat elke meridiaan reageert op specifieke emoties en dat dit twee kanten op werkt. Als de meridiaan verzwakt is, dan wordt men gevoeliger voor emoties. Als de meridiaan behandeld wordt wanneer bepaalde emoties vaak worden ervaren, dan ontstaat er weer emotioneel evenwicht. Door meridianen te behandelen kunnen emoties worden verwerkt en gaan de organen weer beter functioneren.

EE is onder andere uitermate geschikt voor personen die fobieën hebben. In meer dan 95% van de gevallen is de fobie binnen enkele sessies volledig verdwenen.

Net als bij NEI, wordt ook bij EE gebruik gemaakt van de spierweerstandstest, om de oorzaak achter het probleem of de klacht van de cliënt te ontdekken. Binnen de behandelingen wordt regelmatig gebruik gemaakt van EE, omdat dit in sommige gevallen zelfs dieper kan werken dan de traditionele NEI-methode.

Tijdens een behandeling leert de cliënt een aantal acupressuurpunten zelf te behandelen en neemt daarmee op fysieke wijze actief deel aan zijn genezings- of groeiproces. Deze acupressuur punten worden door positieve affirmaties ondersteund. Door de eenvoud van de methode is deze naderhand ook thuis toe te passen.